ΤΟ ΠΙΘΑΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ












Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΑΡΑΧΩΒΑ.... Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΔΡΑΣΕΩΝ!!!!


Και ο χειμώνας είναι εδω!!!
Στο μεγάλο χωριό τα όρια στενεύουν και οι αποδράσεις είναι πλέον περιορισμένες..
Όσοι αγαπάτε τις μικρές εξορμήσεις και την περιπέτεια και ψάχνεται για κοντινούς προορισμούς σας έχουμε μια όμορφη πρόταση .....!

                                           ΑΡΑΧΩΒΑ!




Όταν ο δρόμος σας ...σας φέρει στην όμορφη Αράχωβα που ήδη  οι επισκέψεις έχουν αρχισει να γίνονται ποιό πυκνές εν όψη του χειμώνα και το κρύο άρχισε να γινεται πολύ αισθητό, μην ξεχάσετε ότι εκτός απο τις όμορφες παραδοσιακες ταβέρνες ,τα παραδοσιακά μαγαζιά με τα ντόπια προιόντα οπως (φορμαέλλα,ψωμοτυρι,χυλοπίτες,τραχανά,εξαιρετικό λαδι,ντόπια κρασιά,μέλι Παρνασσού, και ήδη διακόσμησης όπως παραδοσιακα χαλιά, χρηστικές ξυλοκατασκευές μιας ξεχασμένης εποχής οπως ο πλάστης και το ξύλο για την παρασκευή της πίτας τα σκαλιστά μπαστούνια που και σήμερα εξυπηρετούν τους ηλικιωμενους,το ξύλινο γουδί της γιαγιάς και άλλα προιόντα....υπάρχουν και οι επισκέψεις σε κοντινές αποστάσεις μισής μόνο ώρας από την Αράχωβα όπως η  Ιτέα ,η Λειβαδιά ,η Άμφισσα,οι Δελφοί και λιγο ποιό πέρα το όμορφο Γαλαξείδι.














 Η Αράχωβα προσφέρεται και για χαλάρωση 2-3 ημερών με κοντινες επισκέψεις σε διάφορα μοναστήρια όπως του Όσιου Λουκά,σε αρχαιολογικούς χώρους όπως οι Δελφοί,σε ιστορικά μνημεία όπως του μαρτυρικού Δίστομου κλπ.


 Περπατώντας στα όμορφα πλακόστρωτα σοκάκια της Αράχωβας είναι σαν να περπατάς σε μια άλλη εποχή...
(Αν και αποκαλείτε η Μύκονος του χειμώνα ...εμένα προσωπικά δεν μου θυμίζει τίποτα απο Μύκονο....κάθε άλλο θα έλεγα.)
Ακόμα και στην βόλτα που κάνεις οι ντόπιοι πάντα σε χαιρετάνε  με χαμόγελο και είναι πρόθυμοι να σου απαντήσουν σε ότι ερώτημα  και να τους κάνεις.



Βέβαια τον πρώτο ρόλο στην Αράχωβα τον έχει το Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού αφού  οι επισκέπτες καταφθάνουν απο όλα τα μέρη της Ελλάδας για να επιδοθούν στο αγαπημένο τους άθλημα το σκί και όχι μόνο...





Τις μέρες που οι επισκέπτες κατακλύζουν την Αράχωβα η πολη φοράει τα καλά της ...παντού στολισμένα και αναμένα  λαμπιόνια που θυμίζουν απο τον Οκτώμβριο Χριστούγεννα !!!!!
Στην όμορφη πλατεία όλα τα καφέ με γιορτινά φώτα και σόμπες αναμένες σε προδιαθέτουν να καθίσεις ατέλειωτες ώρες... με όμορφες παρέες να απολαύσεις τον καφέ σου η το τσάι σου και τα βράδυα το ποτό σου καθώς και πολύ νοστιμα εδέσματα.....


Για να επισκεφθείτε την Αράχωβα θα πρέπει απο πολύ νωρίς να κλείσετε ξενοδοχείο γιατί απο την ημέρα που θα ανοίξει το Χιονοδρομικό κέντρο ...αν και η Αράχωβα έχει πολλα ξενοδοχεία και ξενώνες,τοσο μεσα στην Αράχωβα, οσο και εξω απο την Αράχωβα στο κοντινό χειμερινό  θέρετρο το Λιβάδι τα δωμάτια δεν επαρκούν αφού πάνω απο 10.000 επισκεπτες, επισκέπτονται τα Σαββατοκύριακα την πόλη!!!!







Πολλά όμορφα ξενοδοχεία,ξενώνες,ταβέρνες,μπάρ ,καφέ,και μαγαζιά με επώνυμα ρούχα και ήδη σπορ που λειτουργούν όλες τις μέρες της εβδομάδας και  εξυπηρετούν τις ανάγκες των επισκεπτών δίνουν μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα στην περιοχή.
Ξεκινήστε λοιπόν απο αυτό το Σαββατοκύριακο τις αποδράσεις σας ....γεμίστε τις μπαταρίες σας...
στην Αραχωβα την πόλη των μικρών αποδράσεων !!!!!!




ΠΗΓΗ"Μαρια Λιαπη Δασκαλακη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου