ΤΟ ΠΙΘΑΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ












Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Τι συζητησαν στη Λεσχη Μπιλντερμπεργκ 2015 για ΗΠΑ, Ευρωπη, Ελλαδα





Αποκλειστικό ρεπορτάζ για τις κρυφές συζητήσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, η οποία συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών στο πολυτελές ξενοδοχείο «Interalpen», στο Τιρόλο της Αυστρίας, από την περασμένη Πέμπτη ως την Κυριακή, έχει το γαλλικό περιοδικό Paris Match.

Στο περιοδικό μίλησε αποκλειστικά ένας από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν 133 καλεσμένοι.

«Αυτή τη χρονιά έγινε πολύ συζήτηση, με επιμονή και ανησυχία, στην θεαματική επιδείνωση και επιτάχυνση των παγκόσμιων εξελίξεων. Επιτάχυνση οικονομική κυρίως, η οποία μεταφράζεται από το τέλος των χαμηλών επιτοκίων. Αυτό θα πλήξει τα πιο χρεωμένα κράτη, αλλά και τους ιδιώτες. Αλλη επιτάχυνση θεαματική θεωρείται αυτή της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης.

Ολοι συμφώνησαν στο εξής: Οι ΗΠΑ είναι επικεφαλής σε αυτόν τον τομέα, πρώτον. Δεύτερον, οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον στις top χώρες και είναι ενδεικτικό ότι κανένα μέλος της διοίκησης Ομπάμα δεν βρίσκονταν ανάμεσα στους 38 εκπροσώπους των Ηνωμένων Πολιτειών που ήταν παρόντες στην εκδήλωση της Λέσχης. Αυτό αποτελεί ένδειξη της μετατόπισης του νευραλγικού κέντρου βάρους της εξουσίας προς τον ιδιωτικό τομέα, γεγονός το οποίο δεν αποτελεί οπωσδήποτε μια καλή είδηση.

Επίσης, έγινε η διαπίστωση της γεωστρατηγικής επιτάχυνσης: ζούμε σήμερα το τέλος της τάξης πραγμάτων όπως τα ξέραμε μετά τον Ψυχρό Πόλεμο -Ανοδος της Κίνας, δύσκολες σχέσεις με τη Ρωσία, έκρηξη της Μέσης Ανατολής και άνοδος της τρομοκρατικής απειλής.

Μια ατμόσφαιρα τέλους του κόσμου


Απέναντι σε αυτές τις απειλητικές αβεβαιότητες, οι συμμετέχοντες στην Λέσχη Μπίλντερμπεργκ υπογράμμισαν την απόλυτη απόγνωση των πολιτικών, την κρίσιμη έλλειψη ηγετών και τις διενέξεις που αυξάνονται. Ειδικά στην Ευρώπη: βλέπουμε πόσο καυτά είναι τα θέματα της Ελλάδας και των μεταναστών. Η Ευρώπη βρίσκεται στο δρόμο της έκρηξης ανάμεσα σε μια Γερμανία που έχει τα μέσα αλλά αρνείται να αναλάβει τα ηνία, σε μια Γαλλία που έχει ακόμη ιδέες αλλά δεν έχει πλέον την ικανότητα και σε μια Αγγλία, η οποία έχει καταληφθεί από την εμμονή του Brexit και από την ανεξαρτησία της.
Στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ 2015 υπήρξε μεγάλη ανησυχία για τον κίνδυνο ελληνικής χρεοκοπίας. Η άνοδο των λαϊκισμών στο εσωτερικό των μεσαίων τάξεων ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ιδιαίτερα.


ΠΗΓΗ"http://thecuriosityofcat.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου