ΤΟ ΠΙΘΑΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ












Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Αυτή είναι η πιο χαλαρωτική μουσική που έχει γραφτεί ποτέ! Το επιβεβαιώνουν και οι επιστήμονες !!!!


















To κομμάτι Weightless  των Marconi Union διάρκειας 8 λεπτών και 13 δευτερολέπτων είναι σύμφωνα με επιστήμονες η πιο χαλαρωτική μουσική που έχει γραφτεί ποτέ.


Πρόκειται για μια μελέτη που διεξήχθη ανάμεσα σε 40 γυναίκες, οι οποίες συνδέθηκαν με αισθητήρες και ενώ άκουγαν κάποια τραγούδια καταγραφόταν ο καρδιακός ρυθμό τους, η αρτηριακή τους πίεση, η αναπνοή και η δραστηριότητα του εγκεφάλου τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το συγκεκριμένο τραγούδι είναι 11% πιο χαλαρωτικό από οποιοδήποτε άλλο, μάλιστα προκάλεσε μέχρι και υπνηλία σε κάποιες από τις γυναίκες που συμμετείχαν στο πέιραμα.

Επιπροσθέτως, στο άκουσμα του συγκεκριμένου τραγουδιού μειώθηκε κατά 65% το άγχος των συμμετεχόντων ενώ επίπεδα ηρεμίας τους αυξήθηκαν κατά 35%.

Σύμφωνα με την Lyz Cooper, που είναι και ιδρύτρια της Βρετανικής Ακαδημίας Sound Therapy, το τραγούδι δημιουργήθηκε εφαρμόζοντας διάφορες επιστημονικές θεωρίες και μουσικές αρχές με σκοπό να ηρεμεί όποιον το ακούει.

Η μελωδία ξεκινά με 60 παλμούς ανά λεπτό που σταδιακά γίνονται 50, έτσι ακούγοντας την ο χττύπος της καρδιάς μας εναρμονίζεται με το ρυθμό του τραγουδιού.

Τα κενά ανάμεσα στις νότες έχουν επιλεγεί για να δημιουργήσετε ένα αίσθημα ευφορίας και άνεσης. Επιπλέον, δεν υπάρχει επαναλαμβανόμενη μελωδία ώστε να αποτρέψει να προβλέψει τι έπεται και κατά συνέπεια να χαλαρώσει. Στο τραγούδι υπάρχει και ήχος που θυμίζει βουητό συμβάλει επίσης στην ηρεμία και στην χαλάρωση.

Τα δέκα πιο χαλαρωτικά τραγούδια σύμφωνα με την ίδια έρευνα είναι τα εξής:

Marconi Union – Weightless
Airstream – Electra
DJ Shah – Mellomaniac (Chill Out Mix)
Enya – Watermark
Coldplay – Strawberry Swing
Barcelona – Please Don't Go
All Saints – Pure Shores
Adelev Someone Like You
Mozart – Canzonetta Sull'aria
Cafe Del Mar – We Can Fly

Ακούστε το και εσείς και βάλτε τα συμπεράσματά σας!

ΠΗΓΗ"http://thesecretrealtruth.blogspot.com/
πηγή: athena.org.gr/enallaktikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου