ΤΟ ΠΙΘΑΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ












Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Αυτό είναι το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ηλιακό σκάφος στον κόσμο!! - Τι...ψάχνει στον Αργολικό κόλπο;;; (PHOTOS)

Αυτό είναι το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ηλιακό σκάφος στον κόσμο!! - Τι...ψάχνει στον Αργολικό κόλπο;;; (PHOTOS)











Εντυπωσιακές εικόνες από την είσοδο του μεγαλύτερου ηλιακού πλεούμενου του κόσμου στον Αργολικό κόλπο κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

Το ηλιακό σκάφος Turanor Planet Solar θα χρησιμοποιηθεί για να εντοπιστούν ίχνη του αρχαιότερου προϊστορικού οικισμού στην Ευρώπη.

Το «Tûranor PlanetSolar» παραχωρήθηκε στο Τμήμα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Γενεύης αποκλειστικά και μόνο για έναν σκοπό: να μετατραπεί σε πλωτό ερευνητικό εργαστήριο και να πλεύσει στην Ελλάδα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από ομάδα Ελβετών και Ελλήνων επιστημόνων για τον εντοπισμό ενός βυθισμένου οικισμού τεράστιας ιστορικής σημασίας.



Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχαιολόγων, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του σπηλαίου Φράγχθι, πολλές δεκάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού, θαμμένα στον βυθό του Αργολικού κόλπου, υπάρχουν τα υπολείμματα μιας πολιτείας η οποία κατοικήθηκε μεταξύ 40000 και 3000 π.Χ.



Η κατασκευή του «Tûranor PlanetSolar» κόστισε περίπου 15 εκατ. ευρώ, έχει μήκος 31 μέτρα και καλύπτεται από συλλέκτες ηλιακής ακτινοβολίας συνολικού εμβαδού 500 τ.μ. Μετατρέποντας την ακτινοβολία σε ενέργεια η οποία αποθηκεύεται σε ειδικούς συσσωρευτές έχει τη δυνατότητα να κινείται επί 72 ώρες σε απόλυτο σκοτάδι.




ΠΗΓΗ"http://thesecretrealtruth.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου