ΤΟ ΠΙΘΑΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ












Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Το καταστροφικό σχέδιο των επιστημόνων, για να μειωθεί η θερμοκρασία της Γης!!!!!!!!!



Τα περισσότερα σχέδια για τη χρήση  της γεωμηχανικής να αλλάξουν τον καιρό ήταν μάλλον υποθετικά, τώρα κάποιοι επιστήμονες μηχανικοί του Χάρβαρντ ανακοίνωσαν ότι προτίθεται να ψεκάσουν χιλιάδες τόνους σωματιδίων στον ουρανό  για να μπλοκάρουν τις ακτίνες του ήλιου -εντός του προσεχούς έτους .
Το σχέδιο των επιστημόνων είναι να φτιάξουν ένα μπαλόνι που θα ανέβει  σε ύψος 80.000 πόδια πάνω από το Fort Sumner, Νέο Μεξικό, πριν από την άντληση από δεκάδες ή και εκατοντάδες κιλά θειικού αεροζόλ στον ουρανό. Η ιδέα είναι ότι τα σωματίδια θα αντανακλούν στο φως του ήλιου πίσω στο διάστημα, βοηθώντας να μειωθεί η θερμοκρασία της Γης. 
Θεωρητικά, από όπου και αν αναπαράγει τις επιπτώσεις που έχουν παρατηρηθεί ως ηφαίστεια θα διασπείρουν παρόμοιο θειικού στην ατμόσφαιρα. Στην πράξη ... καλά, δεν υπάρχει καμία πρακτική, διότι κανείς δεν το έχει κάνει ποτέ πριν. Ο  David Keith, ένας από τους επιστήμονες ,  εξήγησε στην Guardian :
"Ο στόχος δεν είναι να αλλάξουν το κλίμα, αλλά απλά να εξετάσουν τις διαδικασίες τους μικροκλίματος. Ο άμεσος κίνδυνος είναι πολύ μικρός. "
Ναι, σωστά. Αλλά όμως με βεβαιότητα, λέει ότι, στην πραγματικότητα δεν ξέρει. Είναι περίεργο, λοιπόν, ότι το σχέδιο έχει μερίδιο της αντιπολίτευσης, από τους επιστήμονες που πιστεύουν ότι το πείραμα θα μπορούσε να έχει απρόβλεπτες συνέπειες και, επομένως, πολύ πιθανόν αρνητικές επιπτώσεις. Παρόλα αυτά, αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί τον Keith, και τον συνεργάτη James Anderson . Στην πραγματικότητα, είναι πρόθυμοι να μας ωθήσουν προς τα εμπρός με το έργο και το σχέδιο για να τεθεί σε δράση μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες.
Αν και το πείραμα δεν μπορεί να βλάψει το κλίμα, οι περιβαλλοντικές ομάδες λένε ότι οι παγκόσμιοι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι της ηλιακής γεωμηχανικής έχουν επαρκώς προσδιοριστεί μέσω της μοντελοποίησης και της μελέτης των επιπτώσεων της σκόνης θείου που εκπέμπονται από τα ηφαίστεια. 
Οι"Επιπτώσεις περιλαμβάνουν τη δυνατότητα για περαιτέρω ζημιά στο στρώμα του όζον, και με διαταραχή των βροχοπτώσεων, ιδιαίτερα στις τροπικές και υποτροπικές περιοχές - δυνητικά απειλεί τις προμήθειες τροφίμων δισεκατομμυρίων ανθρώπων », δήλωσε ο Pat Mooney, ο εκτελεστικός διευθυντής της καναδικής-based τεχνολογίας ETC .λέει "Θα προσπαθήσουν να κάνουν κάτι για να μειώσουν τα επίπεδα των αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα ή να σταματήσουν την οξίνιση των ωκεανών. Και η ηλιακή γεωμηχανική είναι πολύ πιθανόν να αυξήσει τον κίνδυνο σχετικά με το κλίμα των διεθνών διαφορών, - δεδομένου ότι η μοντελοποίηση μέχρι σήμερα δείχνει ότι ενέχει με μεγαλύτερους κινδύνους παγκόσμιος στο Νότο. 
Μια επιστημονική  μελέτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα  κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η διαχείριση της ηλιακής ακτινοβολίας θα μπορούσε να μειώσει τις βροχοπτώσεις κατά 15% σε περιοχές της Βόρειας Αμερικής και της Βόρειας Ευρασίας ,και κατά περισσότερο από 20% στην κεντρική Νότια Αμερική. 


ΠΗΓΗ"http://anekshghta-fainomena.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου