ΤΟ ΠΙΘΑΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ












Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Πυλώνες φωτός: Ένα εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο

Φως πυλώνες ξύστε το νυχτερινό ουρανό πάνω από την Αλάσκα. Μπορεί να φαίνεται σαν μια εξωγήινη δύναμη εισβολής που λάμπουν κάτω να ανατρέψουν το μικρό μας πλανήτη, αλλά, στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα καθαρά φυσικό φαινόμενο. Φως και νερό είναι το μόνο που χρειάζεται για να παραχθεί αυτό το αξιοσημείωτο ειδικό εφέ.



Όταν το φως, είτε φυσικό ή τεχνητές έρχεται σε επαφή με τις πτυχές των κρυστάλλων πάγου στον αέρα (συνήθως κοντά στο έδαφος) να κάνει ένα πράγμα: αναπήδηση. Όταν η πηγή του φωτός είναι κοντά ή πάνω στο έδαφος το φως πυλώνα θα εμφανιστεί πάνω από τα επιπλέοντα κρυστάλλους.

Το φως πυλώνα μοιάζει με μια λεπτή στήλη που εκτείνεται κατακόρυφα πάνω ή / και κάτω από την πηγή φωτός και μάλιστα μας δίνει την εντύπωση κάποιου είδους δέσμης μεταφοράς έρχονται στην πραγματικότητα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τη νύχτα και το φαινόμενο προκαλείται από τεχνητό φως. 

Φως πυλώνες μπορεί επίσης να προκληθεί από το φως που προέρχεται από τον ήλιο (όπου τότε ονομάζεται ήλιο ή ηλιακή πυλώνας) ή το φεγγάρι. Καθώς το φως διαθλάται μέσα από κρυστάλλους έναν από τους πυλώνες του φωτός μας φαίνεται - ακόμα ανάλογα με την προοπτική μας, ο πυλώνας μπορεί να εμφανίζονται πάνω ή κάτω από την πηγή του φωτός.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα δείτε ένα φως πυλώνα, δεν το μηδέν το κεφάλι σας και να αναρωτιέμαι αν οι εξωγήινοι προσγείωση (ή, όπως μια πρόσφατη ταινία, τραβώντας μας και σύροντας το μυαλό μας από κρανία μας!). Είναι απλά πάγο και το φως κάνει το πράγμα τους εντυπωσιακό αποτέλεσμα.



















ΠΗΓΗ"Kuriositas 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου