ΤΟ ΠΙΘΑΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ












Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Η αναμέτρηση προ των Πυλών!



Κατά την ταπεινή μου άποψη, όλα συγκλίνουν σε αυτά που έχουν πει κάποιοι Άγιοι Άνθρωποι.

Η Τουρκία δεν χρειάζεται να "μπεί στη πρίζα" από τις ΗΠΑ για τα 12 μίλια. Έχει δέσει μόνη της το σκοινί γύρω από το λαιμό της, με το casus beli.

Κάποια στιγμή λοιπόν επειδή το έχουν περάσει και στο Συνταγμά τους - οπότε έχουν και την διακαιολογία - θα μας κάνουν την πρόκληση. Ο μεγαλοϊδεατισμός τους δε θα τους αφήσει πειθώρια υποχώρησης. 
Επίσης κάτι άλλο που πρέπει να σημειωθεί, γιατί ενάγεται από την στρατηγική της εναντίον μας τα τελευταία χρόνια, είναι ότι...
αυτή την πρόκληση θα την σχεδιάσουν πολύ προσεκτικά για να δημιουργήσουν τετελεσμένο εκ του ασφαλούς γεγονός. Συνεπώς, ασχέτως με το πως θα φανεί όταν γίνει αυτό, η Προβοκάτσια θα είναι η πιθανότερη τακτική.

Οι ΗΠΑ από μόνες τους δεν είναι στη καλύτερη φάση. Προέρχονται μετά από μακροχρόνιες συράξεις (Ιρακ, Αφγανιστάν)και έχει αποδυναμωθεί η οικονομική τους μηχανή, ενώ τηρούνται στη ζωή με το τζάμπα χρήμα του Μπερνάνκι.
Νέα μέτωπα όμως εμφανίζονται στον ορίζοντα εκτός αυτού του Ιράν, όπως Β.Κορέα - Ν.Κορέα και Κίνα - Ιαπωνία, που τους προβληματίζει ιδιαίτερα, γιατί κανένας δε θέλει να τα βάλει με τους Κινέζους.
Δεν αποκλείεται επίσης, αν οι ΗΠΑ ανοίξουν ταυτόχρονα μέτωπα : Ιρακ, Αφγανιστάν, Συρία, Ιραν, γενικότερα στον Μουσουλμανικό κόσμο (Φιλλιπίνες, Ινδονησία, Αφρική κτλπ) Β. Κορέα και Κίνα, να δημιουργηθούν ΝΕΑ εντός των ΗΠΑ μέτωπα, ή ακόμα ακόμα και στα Νότια σύνορά της.
Κανείς δε ξέρει πόσο διαχειρίσιμη μπορεί από τις ΗΠΑ να γίνει αυτή η κατάσταση μετά.

Η Ρωσία είναι σαφώς πιο ξεκούραστη, ενώ δεν έχει χάσει τίποτα από την τεχνολογική και στρατιωτική αίγλη που είχε. Αντιθέτως μάλιστα.
Δημοσιεύματα του τύπου "Ανακαλύφθηκε ορυχείο διαμαντιών στη Σιβηρία", ή "Νέο κοίτασμα χρυσού βρήκαν οι Ρώσοι", αποσκοπούν στο να τραβήξουν αυτή τη Παγκόσμια Ελίτ που ελέγχει τις ΗΠΑ, προς αυτούς. Διότι κάτι που υποψιάζομαι είναι ότι διάγεται ένας αγώνας μεταξύ των ισχυρών, για το ποιός θα είναι ο "εγγυητής" της Νέας Τάξης Πραγμάτων, δηλαδή της Παγκόσμιας Κυβέρνησης.
Έτσι ενώ οι ΗΠΑ όσο αφορά τον ορυκτό τους πλούτο έχουν εξαντληθεί, η Ρωσία ξέρει εδώ και δεκαετίες επακριβώς τι υπάρχει θαμμένο, που και πόσο.

Ένα είναι το σίγουρο. Ότι οι ΗΠΑ βιάζονται. Και βιάζονται γιατί με το οικονομικό μοντέλο που ακολούθησαν - ξυπνώντας και τον γίγαντα Κίνα - ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο, ότι δε θα τους πήγαινε μακριά υπολογίζοντας μόνο και μόνο στη διάβρωση της Κίνας εκ των έσω (κάτι που δεν έγινε τελικά).

Τουτέστην, οι ΗΠΑ θέλουν τα κοιτάσματα της Αρκτικής οπωσδήποτε! Και θα τα παίξουν όλα για όλα, γιατί ξέρουν πολύ καλά, ότι αυτή η Ελίτ που τώρα τους στηρίζει, δεν το έχει σε τίποτα να αλλάξει στρατόπεδο (το κεφάλαιο σύνορα δε γνωρίζει γαρ) και να πάει προς Ρωσία μεριά, αν δούνε ότι η Στρατιωτική μηχανή των ΗΠΑ αγκομαχάει προς την "Παγκόσμια Ολοκλήρωση"!

Η αναμέτρηση προ των Πυλών!
ΠΗΓΗ"triklopodia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου