ΤΟ ΠΙΘΑΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ












Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΣΤΕΓΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

.
Ο νεαρός είναι άστεγος εδώ και μέρες, πράγμα που αποκαλύφθηκε τυχαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ ο νεαρός που φοιτά σε εσπερινό λύκειο στο Ηράκλειο χρειάστηκε να νοσηλευτεί μετά από περιστατικό αιμορραγίας που είχε στο σχολείο

. Όταν ο διευθυντής ειδοποίησε τους γονείς εκείνοι του απάντησαν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες: "Κάντε ό, τι καταλαβαίνετε". 

Όπως προέκυψε το παιδί είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας και οι γονείς είχαν στο παρελθόν - όταν ήταν ακόμη ανήλικος - προσπαθήσει να τον διώξουν από το σπίτι καθώς δεν μπορούσαν να τον συντηρήσουν.

Τότε είχε παρέμβει εισαγγελέας για να πάρουν πίσω στο σπίτι το παιδί τους.

Ωστόσο σήμερα ο νεαρός είναι και πάλι άστεγος καθώς αυτή τη φορά ο νόμος δεν είναι με το μέρος του.

Η συγκλονιστική υπόθεση έχει κινητοποιήσει τοπικούς φορείς και τη σχολική κοινότητα που απευθύνουν έκκληση για μία δουλειά και μία στέγη για το παιδί.

Το τραγικότερο είναι ότι σύμφωνα με τους καθηγητές η περίπτωση του 18χρονου δεν είναι η μοναδική καθώς υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν να πληρώσουν το εισιτήριο για να μεταβούν στο εσπερινό λύκειο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολυτέκνων

Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πολύτεκνοι και τρίτεκνοι στα Χανιά με αίτημα να μην ισχύσουν οι περικοπές στα επιδόματα αλλά και οι ρυθμίσεις που προβλέπει για αυτούς το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας Μανώλης Απλαδιανάκης, τόνισε ότι για τους τρίτεκνους τίθεται θέμα επιβίωσης.

«Θεωρώ, ότι σήμερα οι οικογένειες κατακρεουργούνται, τα παιδιά υπολογίζονται ως τεκμήρια. Η αναλγησία των πολιτικών έχει φθάσει στον ύψιστο βαθμό. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να πλήττεται σε αυτό το βαθμό η οικογένεια».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «μας έχουν βάλει στο κρεβάτι του Προκρούστη». 

πηγη"Αγιορειτικο Βημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου