ΤΟ ΠΙΘΑΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ












Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ηξεραν για το θησαυρό στο υπέδαφος μας και έκαναν τον... Κινέζο! ΒΙΝΤΕΟ



Πολύ πριν την έκθεση Deutsche Bank για φυσικό αέριο 430 δισ. ευρώ νότια της Κρήτης, είχαν στα χέρια τους απόρρητο αρχείο και -απλά...- το έδωσαν για φύλαξη σε ιδιώτη (ΕΛΠΕ)!

Ένοχος ή βλαξ; Το δίλημμα αυτό λαμβάνει νέες διαστάσεις μετά την αποκάλυψη ότι οι ελληνικές 
κυβερνήσεις όλων των τελευταίων ετών γνωρίζουν και, μάλιστα, πολύ καλά το θησαυρό που κρύβει το υπέδαφος της πατρίδας μας. Δεν περίμεναν την έκθεση της Deutsche Bank που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου και κάνει λόγο για αποθέματα φυσικού αερίου 430 δισ. ευρώ νοτίως της Κρήτης για να το πληροφορηθούν!

Όπως προκύπτει από απάντηση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε ερώτηση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου και Ραχήλ Μακρή, όχι μόνο υπάρχει απόρρητο αρχείο με όλα τα στοιχεία του ορυκτού πλούτου της χώρας, αλλά αυτό -παρότι αποτελεί ιδιοκτησία του ελληνικού Δημοσίου- έχει αφεθεί προς φύλαξη σε μια ιδιωτική εταιρεία, τα Ελληνικά Πετρέλαια! Σα να μην έφταναν αυτά, το υπουργείο έχει πληρώσει και 144.000 ευρώ για τη φύλαξη του αρχείου από τον ιδιώτη, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Για να γίνει απόλυτα κατανοητό: Εχουμε στα χέρια μας πλήρη έκθεση για το πού και τι ορυκτό πλούτο διαθέτει το ελληνικό υπέδαφος. Θα περίμενε, λοιπόν, ο Ελληνας που τόσα έχει υποστεί στην εποχή του μνημονίου, πρώτο μέλημα μια κυβέρνησης Ελλήνων να είναι η μελέτη και η αξιοποίηση του αρχείου αυτού προς όφελος της ταλαίπωρης της ελληνικής οικονομίας. Αλλά όχι. Αυτοί, αντί να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, προτίμησαν να αφήσουν το αρχείο σε ξένα χέρια και να απομυζούν στον Ελληνα πολίτη, τον οποίο βυθίζουν καθημερινά και περισσότερο στην ανέχεια, με χαράτσια, κάθε είδους φόρους, περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων. Επέλεξαν να οδηγούν όλο και περισσότερους Ελληνες καθημερινά στην αυτοκτονία, παρά να αξιοποιήσουν τον ορυκτό μας πλούτο. Ή, μάλλον, έκαναν κάτι ακόμα χειρότερο: άφησαν το απόρρητο αρχείο στα χέρια ενός ιδιώτη με συγκεκριμένα συμφέροντα!

Όχι μόνο δεν εκμεταλλεύθηκαν την πολύτιμη αυτή γνώση προς όφελος του ελληνικού λαού, αλλά την άφησαν στην «καλή προαίρεση» του ιδιώτη... Μα, τόση ευπιστία; Τόση βεβαιότητα ότι ο ιδιώτης, παράλληλα με τις υπηρεσίες φύλαξης (για τις οποίες πληρώνουμε αδρά), δεν θα έμπαινε στον πειρασμό να ρίξει μια ματιά πού υπάρχει τι στο ελληνικό υπέδαφος; Και δε θα αξιοποιούσε αυτές τις πληροφορίες για τα συμφέροντά του, αφήνοντας τον ελληνικό λαό για μια ακόμη φορά «στην απέξω»; Αυτά τα σοκαριστικά αποκαλύφθηκαν από την απάντηση του ΥΠΕΚΑ στην ερώτηση που κατέθεσαν ο κ. Καπερνάρος και η κυρία Μακρή στις 12/12/2012. Το θέμα της ερώτησης ήταν: «Φύλαξη των αρχείων με τις απόρρητες έρευνες για τον ορυκτό πλούτο της χώρας». Η ερώτηση είχε υποβληθεί με αφορμή δημοσιεύματα και δηλώσεις του καθηγητή-συμβούλου του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Φώσκολου.
Συγκεκριμένα οι δύο βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων ρωτούσαν:

Υπάρχουν αρχεία-χάρτες που αφορούν απόρρητες έρευνες για τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας; Πού φυλάσσονται τα αρχεία των παραπάνω μελετών και με την επιτήρηση ποιων κρατικών οργάνων, ώστε να παραμείνουν αναλλοίωτα και ασφαλή; Τι σας οδήγησε, ενώ υπάρχουν οι εκθέσεις των παραπάνω ερευνών, να αναθέσετε εκ νέου ερευνητικές εργασίες για τον ίδιο λόγο; Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο ήταν αναγκαίο να γίνει, θα συγκριθούν οι νέες εκθέσεις με τις προηγούμενες με δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση του κοινού; Ποιος φορέας έχει ασχοληθεί με την ανάθεση των νέων αυτών ερευνητικών εργασιών και με ποια νομική διαδικασία; Παράλληλα ζητήθηκαν, η σύμβαση μίσθωσης του χώρου όπου φυλάσσονται τα αρχεία του ορυκτού πλούτου και τα σχετικά παραστατικά με τα οποία πληρώνονται μισθώματα για την φύλαξη των αρχείων.

«ΚΟΛΛΗΣΕ» ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ!

Διαβάστε, τώρα, τι απίστευτο απαντά το υπουργείο: Στις 5/10/10, επιτροπή παρέλαβε το απόρρητο αρχείο από τα ΕΛΠΕ. Ήδη, όμως, από νωρίτερα (!), στις 11/3/09, η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει το αρχείο να παραμείνει για φύλαξη στα ΕΛΠΕ, γιατί -λέει- είναι «ευαίσθητο» και μόνο εκεί υπάρχουν «συνθήκες ασφαλούς και κατάλληλης φύλαξης»! Εκτοτε, οι εκάστοτε κυβερνώντες αναζητούν ανάλογο χώρο να το φυλάξουν, αλλά δεν βρίσκουν πουθενά!
Είναι απλό. Το αρχείο δεν θέλει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να φύγει από τα ΕΛΠΕ. Του αρέσει εκεί.
Δείτε την τελευταία εκπομπή που έκανε πρόσφατα ο Κώστας Χαρδαβέλλας με αποκαλύψεις σχετικά με τον άγνωστο πόλεμο για τα πετρέλαια στο Αιγαίο. 

Κλικ στην εικόνα








πηγη"triklopodia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου