ΤΟ ΠΙΘΑΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ












Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24/1/2013




Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην χώρα μας από την ερχόμενη Πέμπτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές σε όλη την βόρεια, δυτική, κεντρική και ανατολική Ελλάδα, τους ενισχυμένους νότιους, νοτιοδυτικούς ανέμους που τοπικά στο Αιγαίο θα αγγίζουν και τα 7 με 8 μποφόρ, καθώς και την σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας στην βόρεια αρχικά Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά :

Κατά την διάρκεια της Πέμπτης, θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης στην Ήπειρο, την Μακεδονία, την Θράκη, την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα νησιά του βόρειου, ανατολικού και κεντρικού Αιγαίου. Καταιγίδες θα εκδηλώνονται το μεσημέρι και το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου Πελάγους και στα πιο δυτικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, της Ηπείρου και της Πελοποννήσου, καθώς και στην Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και την δυτική Μακεδονία. Η Κρήτη φαίνεται να επηρεάζεται από βροχές, από αργά το βράδυ της Πέμπτης και προς τα ξημερώματα της Παρασκευής. 

Πυκνές κατά διαστήματα χιονοπτώσεις θα σημειώνονται σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Θράκης (900-1000μ.) και της Μακεδονίας (700-900μ.), της Ηπείρου (700-900μ.), ενώ πιο ασθενούς και μέτριας έντασης χιονοπτώσεις θα σημειώνονται σε πιο ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας (1000-1100μ.), της Στερεάς Ελλάδας (1100-1300μ.) και της Πελοποννήσου (1200-1300μ.). Τα υψόμετρα ίσως να διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή λόγω τοπικών συνθηκών (άνεμος, σημείο δρόσου, υγρασία).

Την Πέμπτη θα εκδοθεί νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για την Παρασκευή 25/1 και το Σάββατο 26/1.

πηγη"Greek-Weather.Org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου