ΤΟ ΠΙΘΑΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ












Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ο Σόιμπλε επιβεβαιώνει ότι το Βερολίνο επιθυμεί μία δόση των 44 δισ. ευρώ για την Ελλάδα..


Μία δόση άνω των 44 δισ. ευρώ για την Ελλάδα επιθυμεί το Βερολίνο, όπως δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας Bild. 

«Η Ελλάδα πρέπει να λάβει τις τρεις υπόλοιπες δόσεις όταν επιλυθούν όλα τα ζητήματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε, τονίζοντας, ωστόσο, ότι ...
απαιτείται μηχανισμός ελέγχου. 

Από την πλευρά του, ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το απόγευμα, έθεσε ως στόχο της ευρωπαϊκής πολιτικής της Γαλλίας την επίλυση της ελληνικής κρίσης. 

Νωρίτερα, η γερμανική Bild μετέδιδε ότι η Γερμανία επιθυμεί τη συγχώνευση των τριών δόσεων προς την Ελλάδα. Συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει τα 31,3 δισ. ευρώ του δεύτερου τριμήνου καθώς και τις δόσεις των 5 δισ. και 8,3 δισ. ευρώ για το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο.

Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών,σύμφωνα με το newpost.gr είπε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση για τη χορήγηση του δανείου στην Ελλάδα, ερωτώμενη για το δημοσίευμα.

H γερμανική εφημερίδα πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει από την Γερμανία την εκταμίευση ολόκληρου του ποσού για το 2012.

Στέλεχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών δεν διέψευσε τις πληροφορίες του δημοσιεύματος, λέγοντας ότι «καταβάλλεται μια προσπάθεια χωρίς ακόμα να υπάρχουν αποφάσεις».


Πηγή:staparaskinia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου