ΤΟ ΠΙΘΑΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ












Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Εικόνες τρόμου από τον τυφώνα Σάντι- Ακύρωσε ο Ομπάμα τις προεκλογικές του εμφανίσεις της Τετάρτης



Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές έως τώρα 27 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στις ΗΠΑ και ένας στον Καναδά εξαιτίας των σφοδρών ανέμων και των ορμητικών πλημμυρών που προκλήθηκαν από τον τυφώνα Σάντι. Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν στη ζωή τους στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο κυβερνήτης της Άντριου Κουόμο. Οι δέκα βρήκαν τον θάνατο στην πόλη της Νέας Υόρκης, που επλήγη ιδιαίτερα από τον κυκλώνα, δήλωσε ο δήμαρχός της Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Παράλληλα, ο δήμαρχός δήλωσε πως τρείς από τις γέφυρες που συνδέουν το Μανχάταν με το Μπρούκλιν θα ανοίξουν από αύριο. Πρόκειται για τις γέφυρες Μπρούκλιν, Μανχάταν, και Ουΐλιαμσμπεργκ. Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο εξέφρασε τη «συγκρατημένη αισιοδοξία» του ότι από αύριο ενδέχεται να επαναλειτουργήσει το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το οποίο παρέμεινε σήμερα κλειστό λόγω των εκτάκτων συνθηκών. Ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε σήμερα πως συζήτησε με τον υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ την πιθανότητα «να επιταχυνθεί η επιστροφή της Ουόλ Στριτ στην ομαλότητα» και δήλωσε «συγκρατημένα αισιόδοξος για το γεγονός ότι αύριο θα λειτουργήσει εκ νέου» η Ουόλ Στριτ.
Πάνω από οκτώ εκατ. νοικοκυριά έχουν παραμείνει χωρίς ηλεκτρικό σήμερα σε 18 πολιτείες στα βορειανατολικά των ΗΠΑ και στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε ο Σάντι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας.
Στον Καναδά περισσότερα από 130.000 νοικοκυριά βυθίστηκαν στο σκοτάδι εξαιτίας της πτώσεως δένδρων και ηλεκτρικών συρμάτων. Το διαδίκτυο γνώρισε σημαντικές δυσκολίες στη λειτουργία του, με πολλούς δημοφιλείς ιστότοπους, όπως ο Huffington Post, να προσπαθούν να διορθώσουν «τις τεχνικές δυσκολίες» που αντιμετώπισαν σήμερα. Στην αρχική σελίδα του ο ιστότοπος Huffington Post τονίζει πως οι διακοπές ρεύματος, που προκλήθηκαν από τη μανία του Σάντι, προκάλεσαν «τεχνικές δυσκολίες», υποχρεώνοντας τον να δημοσιεύει σήμερα μόνον λιγοστά άρθρα και χωρίς φωτογραφίες.

«Εργαζόμαστε προκειμένου να επανέλθει ο ιστότοπος σε ομαλή λειτουργία», τονίζεται στο κύριο άρθρο. Ο νεοϋρκέζικος ιστότοπος Gawker, όπως και άλλοι όπως οι Jejebel, ή ο Gizmodo, δεν ανταποκρίνονται, ενώ ο Buzfeed καλεί τους χρήστες να μεταβαίνουν σε άλλους λογαριασμούς του, όπως στο Tumblr, το Twitter, ή το Facebook για να δουν τις τελευταίες του ενημερώσεις.
Ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ματαίωσε όλες τις αυριανές προεκλογικές του εμφανίσεις και θα παραμείνει στην Ουάσιγκτον για να συντονίσει τις επιχειρήσεις των ομοσπονδιακών αρχών. «Ο πρόεδρος θα παραμείνει αύριο στην Ουάσιγκτον προκειμένου να εξασφαλίσει ότι θα παρέχονται όλες οι ομοσπονδιακές μέριμνες για την στήριξη των εργασιών για την αποκατάσταση» των τοπικών κοινωνικών, δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Τζέι Κάρνεϊ.





πηγη"tvrnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου