ΤΟ ΠΙΘΑΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ












Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Παρασκήνιο βάζει σε περιπέτειες το φάκελο των κοιτασμάτων της Κρήτης


Επιστολή – καταπέλτης βάζει σε περιπέτειες τις έρευνες νότια της Κρήτης για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ομάδα ειδικών εμπειρογνωμόνων από τον κλάδο της ενέργειας, έχει ενημερώσει το Μέγαρο Μαξίμου για... 
θολές διαδρομές, μεθοδευμένες και μυστικές κινήσεις πολιτικών παραγόντων αναφορικά με τον τρόπο που γίνονται οι αξιολογήσεις των προσφορών και κατ' επέκταση η ανάθεση των έργων στους αναδόχους. Η επιστολή, έχει αποδέκτη τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά και θέτει ξεκάθαρο θέμα αξιοπιστίας των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν για τα έργα των σεισμικών ερευνών στις περιοχές της Ελληνικής ΑΟΖ που εκτιμάτε ότι είναι "πλούσιες" σε υπεράκτια κοιτάσματα, μεταξύ των οποίων και η θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. Την επιστολή, που προκαλεί αναταράξεις στον τομέα των σεισμικών ερευνών, δημοσιεύει η dealnews.

Η επιτροπή υποστηρίζει ότι το αρμόδιο όργανο για την αξιολόγηση των προσφορών είναι η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Α.Ε. η οποία, παρότι με βάσει την κείμενη νομοθεσία έχει δημιουργηθεί, δεν έχει συσταθεί σε Σώμα, λόγω της παράτασης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τη στελέχωση του ΔΣ.

Ο ρόλος της ΕΔΕΥ

Η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Α.Ε. παραμένει ανενεργή, παρά το γεγονός ότι, έστω και καθυστερημένα, όλα τα σχετικά με τον φορέα νομικά ζητήματα διευθετήθηκαν με το Π.Δ.14/ΦΕΚ21/Α/13.2.2012 και η στελέχωση του Δ.Σ. της ΕΔΕΥ έπρεπε να έχει διευθετηθεί από 15.3.2012 βάσει της Δ13/Β/Φ9.5.15/3557/14.2.2012 προκήρυξης. Αντιθέτως, κατόπιν χορήγησης παράτασης προθεσμίας υποβολής αιτήσεων (!) για προφανείς λόγους, η στελέχωση απλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ ... αναφέρει χαρακτηριστικά, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για τον τρόπο που λειτουργεί ο συγκεκριμένος κλάδος.

Παραμένοντας όμως ανενεργή η εταιρεία, και με το Υπουργείο Περιβάλλοντος να μην έχει κάνει κάτι για το αντίθετο, αντιθέτως έχει προχωρήσει σε διαδικασίες αξιολόγησης προσφορών για τη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών μέσω διαφόρων επιτροπών, δημιουργούνται καίρια ερωτήματα ως προς την τεχνογνωσία των συγκεκριμένων επιτροπών. Στην ίδια επιστολή, υποστηρίζεται ότι η Βουλή δεν έχει ενημερωθεί για το σύνολο της αλληλογραφίας ενώ καταγγέλλεται η λειτουργία του περίφημου Invest in Greece ως υποκατάστατο της ΕΔΕΥ.

πηγη"tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου